بازار ارزهای دیجیتال با کاهش ۳ درصدی روبرو شد؛ عوامل موثر

کاهش ۳ درصدی بازار کریپتو

کاهش ۳ درصدی بازار کریپتو

سقوط بازار ارزهای دیجیتال: چرا امروز کریپتوها قرمز پوشیدند؟

بازار ارزهای دیجیتال امروز با کاهش ۳ درصدی ارزش کل بازار به حدود ۳.۵۴ تریلیون دلار، روز پرتنشی را سپری کرد. اکثر ارزهای دیجیتال بزرگ با کاهش قیمت مواجه شدند، به طوری که بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) هر کدام ۲.۶ درصد در ۲۴ ساعت گذشته افت داشتند. بیایید نگاهی به عوامل موثر در این سقوط بیندازیم.

تاخیر در صدور دستورات اجرایی مرتبط با کریپتو

جامعه کریپتو امیدوار بود که بازگشت پرزیدنت ترامپ به کاخ سفید، مجموعه‌ای از سیاست‌های اقتصادی را به همراه داشته باشد که تاثیر مثبتی بر بازار ارزهای دیجیتال بگذارد. ترامپ وعده داده بود که ایالات متحده را به “پایتخت کریپتوی جهان” تبدیل کند و انتظار می‌رفت در اولین روز کاری خود، دستورات اجرایی متعددی را در این زمینه صادر کند، از جمله ایجاد یک ذخیره استراتژیک بیت کوین. اما تا زمان انتشار این خبر، پرزیدنت ترامپ هنوز هیچ دستور اجرایی مشخصی در رابطه با سیاست‌های ارزهای دیجیتال صادر نکرده است.

البته، نشانه‌هایی وجود دارد که او قصد دارد چندین اقدام حمایتی از کریپتو را معرفی کند، از جمله ایجاد یک شورای مشورتی کریپتو و لغو دستورالعمل حسابداری SEC (SAB 121). تشکیل کارگروه جدید کریپتو توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار در ۲۱ ژانویه برای توسعه چارچوبی برای دارایی‌های دیجیتال، به عنوان گامی از سوی ترامپ در جهت عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش تلقی می‌شود. با این حال، پیشنهاد او برای حذف مالیات بر سود سرمایه برای ارزهای دیجیتال متولد شده در ایالات متحده، نگرانی‌هایی را برانگیخته است. برخی معتقدند که این امر می‌تواند به طور بالقوه به نفع گروهی منتخب از دارایی‌ها باشد و منجر به تثبیت بازار حول چند دارایی شود و سایر دارایی‌ها را در معرض کاهش ارزش قرار دهد. (به نظر من این یه جور بازی با مهره‌هاست، نه؟)

شاخص‌های کلان اقتصادی

علاوه بر سیاست‌های کریپتو، رکود امروز بازار کریپتو واکنشی به شاخص‌های کلان اقتصادی گسترده‌تر نیز هست. رشد سریع‌تر از حد انتظار بخش خدمات ایالات متحده، باعث افزایش بازدهی اوراق قرضه خزانه داری شده است، زیرا سرمایه گذاران به سمت دارایی‌های امن‌تر هجوم آورده‌اند. دلار آمریکا نیز در حال تقویت است و شاخص DXY در سومین جلسه متوالی روزانه خود در حال افزایش است و از پایین‌ترین سطح ۱۰۷.۷۵ در ۲۲ ژانویه به ۱۰۸.۴۰ در زمان نگارش این خبر رسیده است.

این امر می‌تواند به مجموعه تعرفه‌هایی نسبت داده شود که ترامپ گفته است دولت او “بر چین، مکزیک و کانادا اعمال خواهد کرد.” به گفته The Kobeissi Letter، “پرزیدنت ترامپ گفته است که تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کانادا و مکزیک و تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر چین احتمالاً تا اول فوریه اعمال خواهد شد.” در نتیجه، دلار آمریکا در حال افزایش است و “تعرفه‌ها” و “سیاست اولویت با آمریکا” که توسط دولت ترامپ مطرح شده است را “قیمت‌گذاری” می‌کند. (یعنی دلار داره زور میزنه!)

همراه با این، تصمیم فدرال رزرو مبنی بر سیگنال دادن تنها دو کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۵، به جای سه کاهش که قبلاً پیش‌بینی می‌شد، چشم‌انداز سخت‌گیرانه‌تری را ایجاد کرده است. بازارهای آتی به طور کامل احتمال ثابت ماندن نرخ بهره در جلسه ۲۹ ژانویه فدرال رزرو ایالات متحده را با احتمال ۹۹.۵ درصد قیمت‌گذاری کرده‌اند. طبق ابزار CME FedWatch، اولین کاهش احتمالی نرخ بهره در ماه ژوئن پیش‌بینی می‌شود و در حال حاضر احتمال آن ۴۴.۸ درصد است. این تغییر در سیاست پولی نشان دهنده ادامه مبارزه با تورم یا احتمالاً هزینه‌های استقراض بالاتر و محیطی نامطلوب‌تر برای سرمایه‌گذاری‌های پرخطر مانند ارزهای دیجیتال است. (خلاصه اینکه فعلا خبری از کاهش نرخ بهره نیست!)

میانگین متحرک ۵۰ روزه به مقاومت تبدیل شد

کاهش قیمت‌های کریپتو امروز باعث شده است که TOTAL – ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال – حمایت کلیدی خود را در میانگین متحرک ساده ۵۰ (SMA) در ۳.۵ تریلیون دلار در بازه زمانی چهار ساعته از دست بدهد. این سطح اکنون یک مقاومت فوری در سمت بالا است و به فشار فروش اضافه می‌کند. علاوه بر این، شاخص قدرت نسبی (RSI) از شرایط اشباع خرید در ۷۵ در ۱۷ ژانویه به ۴۴ کاهش یافته است. اگر فروش شدت یابد، احتمالاً بازار کریپتو به سمت ۳.۴۳ تریلیون دلار، یعنی حمایت خط روند صعودی که از ۱۹ ژانویه برقرار بوده است، سقوط خواهد کرد. از سوی دیگر، افزایش فشار خرید می‌تواند ارزش بازار کریپتو را دوباره به بالای SMA 50 روزه و به سمت مقاومت بعدی، یعنی بالاترین سطح محلی ۳.۶۱ تریلیون دلار که در ۲۱ ژانویه به آن رسیده بود، سوق دهد. (خلاصه اینکه بازار فعلا داره نفس نفس میزنه!)

بازار ارزهای دیجیتال, بیت کوین, اتریوم, ترامپ, شاخص های اقتصادی

منبع