مناقشه حقوقی ریپل و SEC بر سر وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال






ریپل به SEC: ارزهای دیجیتال قابل تعویض در معاملات ثانویه اوراق بهادار نیستند

ریپل به SEC: ارزهای دیجیتال قابل تعویض در معاملات ثانویه اوراق بهادار نیستند

شرکت ریپل (Ripple)، فعال در حوزه بلاک‌چین و پشتوانه ارز دیجیتال XRP، در نامه‌ای اخیر به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) استدلال کرده است که ارزهای دیجیتال قابل تعویض هنگام انتقال در معاملات ثانویه، اوراق بهادار محسوب نمی‌شوند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که SEC، موضع سخت‌گیرانه‌ای در قبال ارزهای دیجیتال اتخاذ کرده و بسیاری از آنها را به عنوان اوراق بهادار تلقی می‌کند. این اختلاف نظر، منجر به نبردهای حقوقی متعددی بین SEC و شرکت‌های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال شده است که ریپل یکی از مهم‌ترین آنهاست.

ریپل در این نامه با استناد به نظرات حقوقی و سخنرانی‌های مقامات SEC، تلاش کرده است تا دیدگاه خود را به اثبات برساند و SEC را متقاعد کند که رویکرد خود را در قبال ارزهای دیجیتال تغییر دهد. این موضوع، از اهمیت بسزایی برای آینده ریپل و سایر شرکت‌های فعال در این حوزه برخوردار است، زیرا تعیین وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال، تاثیر مستقیمی بر نحوه فعالیت و توسعه آنها خواهد داشت.

در این مقاله، به بررسی دقیق استدلال‌های ریپل در این نامه و دیدگاه‌های SEC در این زمینه می‌پردازیم و تاثیر این اختلاف نظر را بر آینده ارزهای دیجیتال مورد ارزیابی قرار می‌دهیم. همچنین، به بررسی نقش لوئیس کوهن، وکیل برجسته حوزه ارزهای دیجیتال، و هستر پیرس، کمیسر SEC، در این مناقشه حقوقی خواهیم پرداخت.

استناد ریپل به لوئیس کوهن برای اثبات ادعای خود

ریپل در نامه ۲۷ می خود به SEC، برای حمایت از ادعای خود، به لوئیس کوهن، وکیل آمریکایی و رهبر فکری حقوق ارز دیجیتال، استناد کرده است. کوهن در مقاله پر استناد خود در سال ۲۰۲۲ با عنوان «وجه اجتناب‌ناپذیر قانون اوراق بهادار: چرا دارایی‌های رمزنگاری قابل تعویض، اوراق بهادار نیستند»، به این موضوع پرداخته است. او در این مقاله استدلال می‌کند که هیچ مبنای فعلی در قانون مربوط به «قراردادهای سرمایه‌گذاری» برای طبقه‌بندی بیشتر دارایی‌های رمزنگاری قابل تعویض به عنوان «اوراق بهادار» هنگام انتقال در معاملات ثانویه وجود ندارد.

کوهن در مقاله خود توضیح می‌دهد که در معاملات ثانویه، یک معامله قرارداد سرمایه‌گذاری به طور کلی وجود ندارد. او همچنین ادعا می‌کند که ارزهای دیجیتال قابل تعویض «نه ایجاد می‌کنند و نه نشان‌دهنده رابطه حقوقی شناختی لازم بین» یک نهاد حقوقی و دارنده که «مشخصه یک اوراق بهادار است.» این استدلال‌ها، پایه اصلی دفاع ریپل در برابر ادعاهای SEC را تشکیل می‌دهد.

استناد ریپل به نظرات حقوقی یک وکیل برجسته در حوزه ارزهای دیجیتال، نشان‌دهنده جدیت این شرکت در دفاع از موضع خود است. ریپل تلاش می‌کند تا با ارائه استدلال‌های حقوقی قوی، SEC را متقاعد کند که ارزهای دیجیتال قابل تعویض در معاملات ثانویه، مشمول قوانین اوراق بهادار نمی‌شوند.

اشاره ریپل به سخنرانی هستر پیرس، کمیسر SEC

ریپل همچنین در نامه خود به SEC، به سخنرانی ۱۹ می «پارادایم جدید» هستر پیرس، کمیسر SEC، اشاره کرده است. پیرس در این سخنرانی، مخالفت خود را با رویکرد رگولاتور به ارز دیجیتال ابراز کرده و گفته است که رویکرد SEC به ارز دیجیتال در سال‌های اخیر از رویه‌های نظارتی صحیح فرار کرده و باید اصلاح شود. او همچنین گفته است که بیشتر ارزهای دیجیتال اوراق بهادار نیستند.

پیرس در سخنرانی خود تاکید کرده است که واقعیت‌های اقتصادی مهم هستند و دارایی‌های رمزنگاری غیر امنیتی ممکن است به عنوان بخشی از یک قرارداد سرمایه‌گذاری توزیع شوند که نوعی اوراق بهادار است. با این حال، او به طور کلی معتقد است که بیشتر دارایی‌های رمزنگاری موجود در بازار، اوراق بهادار نیستند.

استناد ریپل به سخنرانی هستر پیرس، نشان‌دهنده وجود اختلاف نظر در داخل SEC در مورد نحوه تنظیم ارزهای دیجیتال است. ریپل امیدوار است که با تاکید بر این اختلاف نظر، بتواند SEC را متقاعد کند که رویکرد خود را در قبال ارزهای دیجیتال تغییر دهد و به شرکت‌های فعال در این حوزه اجازه دهد تا به فعالیت خود ادامه دهند.

در این میان، سولانا با ارزش‌ترین ارز دیجیتال بازار با چالش‌هایی روبه‌رو است.

مبارزه طولانی ریپل با SEC

SEC بخش بزرگی از دارایی‌های دیجیتال را به عنوان اوراق بهادار تلقی کرده است، و گری گنسلر، رئیس سابق رگولاتور، در سال ۲۰۲۳ اظهار داشت که بیشتر بازار ارز دیجیتال در زیر مجموعه اوراق بهادار قرار می‌گیرد. این موضع منجر به یک نبرد حقوقی طولانی بین SEC و ریپل شد. این دادخواست برای اولین بار در پایان سال ۲۰۲۰ آغاز شد، زمانی که SEC علیه ریپل و مدیران آن اقدام کرد و ادعا کرد که فروش XRP، عرضه اوراق بهادار ثبت نشده را تشکیل می‌دهد.

با این حال، پس از تغییر موضع دولت در مورد ارز دیجیتال با انتخاب رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده، دونالد ترامپ، ریپل بیشتر نبرد را برده است و SEC اخیراً درخواست تجدیدنظر خود را علیه حکمی به نفع این شرکت پس گرفته است. ریپل در نامه اخیر خود به SEC، همچنین به حکمی در این پرونده اشاره کرد که «دادگاه حکم داد که برخی از فروش‌های نهادی تاریخی XRP ریپل، قراردادهای سرمایه‌گذاری بوده‌اند»، در حالی که فروش‌های ثانویه نبودند. علاوه بر این، قاضی «تعیین کرد که خود XRP یک اوراق بهادار نیست.»

مبارزه حقوقی ریپل با SEC، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های حقوقی در حوزه ارزهای دیجیتال است. نتیجه این پرونده، تاثیر بسزایی بر آینده ریپل و سایر شرکت‌های فعال در این حوزه خواهد داشت. پیروزی ریپل در این پرونده، می‌تواند به عنوان یک سابقه حقوقی مهم در زمینه تنظیم ارزهای دیجیتال در ایالات متحده عمل کند.

نتیجه‌گیری

ریپل در نامه اخیر خود به SEC، با استناد به نظرات حقوقی و سخنرانی‌های مقامات SEC، تلاش کرده است تا SEC را متقاعد کند که ارزهای دیجیتال قابل تعویض در معاملات ثانویه، اوراق بهادار محسوب نمی‌شوند. این استدلال‌ها، بخشی از مبارزه طولانی ریپل با SEC در مورد وضعیت قانونی XRP و سایر ارزهای دیجیتال است.

نتیجه این مناقشه حقوقی، تاثیر بسزایی بر آینده ریپل و سایر شرکت‌های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال خواهد داشت. تعیین وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال، نحوه فعالیت و توسعه آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و می‌تواند به ایجاد یک چارچوب نظارتی روشن و کارآمد در این حوزه کمک کند.

با توجه به اهمیت این موضوع، پیگیری تحولات مربوط به پرونده ریپل و SEC و درک دیدگاه‌های مختلف در این زمینه، برای تمامی فعالان و علاقه‌مندان به حوزه ارزهای دیجیتال ضروری است.








  • Topic: مناقشه حقوقی ریپل و SEC بر سر وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال
  • Subheadings: استناد ریپل به لوئیس کوهن برای اثبات ادعای خود, اشاره ریپل به سخنرانی هستر پیرس، کمیسر SEC, مبارزه طولانی ریپل با SEC
  • Main Keyword: ریپل
  • Selected Keywords: SEC, ارز دیجیتال, اوراق بهادار, XRP, لوئیس کوهن, هستر پیرس, معاملات ثانویه, قانون اوراق بهادار
  • Meta Description: ریپل به SEC: ارزهای دیجیتال قابل تعویض در معاملات ثانویه اوراق بهادار نیستند. بررسی استدلال‌های ریپل و دیدگاه‌های SEC در این زمینه.