تغییر موضع ترامپ در مورد ارزهای دیجیتال پس از ریاست جمهوری دوم
بررسی تغییرات موضع دونالد ترامپ نسبت به ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۱۶ تا کنون و تاثیر آن بر بازار رمز ارزها.
تغییر موضع ترامپ در مورد ارزهای دیجیتال
در جریان کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ هیچ اشارهای به ارزهای دیجیتال نکرد و هیچ پست مثبتی در شبکههای اجتماعی در مورد این داراییهای دیجیتال منتشر ننمود. اما با توجه به اینکه قرار است ترامپ در ۲۰ ژانویه برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کند، بسیاری از فعالان صنعت کریپتو انتظار دارند که دولت او رویکرد متفاوتی نسبت به داراییهای دیجیتال در پیش بگیرد.
رئیس جمهور سابق جمهوریخواه، اولین بار در ژانویه ۲۰۱۷، چند ماه پس از پیروزی در انتخابات نزدیک با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده، به قدرت رسید. برخلاف دوره انتخابات ۲۰۲۴، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶، چه در رقابت برای کسب نامزدی جمهوریخواهان و چه در رقابت با کلینتون در انتخابات عمومی، به نظر نمیرسد حتی یک بار هم به ارزهای دیجیتال، بلاک چین یا بیت کوین (BTC) اشاره کرده باشد.
زمانی که ترامپ در نوامبر ۲۰۱۶ در انتخابات پیروز شد، قیمت بیت کوین حدود ۷۰۰ دلار بود که تا زمان تحلیف او در سال ۲۰۱۷ به حدود ۹۰۰ دلار افزایش یافت. قبل از اینکه او در ژانویه ۲۰۲۱ از سمت خود کنارهگیری کند، قیمت این ارز دیجیتال در طی چهار سال حدود ۴۰۰۰ درصد افزایش یافت و به بیش از ۳۶۰۰۰ دلار رسید، البته این افزایش شامل یک افت شدید در ابتدای همهگیری کووید-۱۹ نیز بود.
یکی از اولین بارهایی که رئیس جمهور ایالات متحده – یا در آن زمان، هر رئیس جمهوری – در مورد کریپتو به طور عمومی اظهار نظر کرد، انتشار پستی در توییتر (که اکنون با نام X شناخته میشود) در سال ۲۰۱۹ بود که در آن اعلام کرد “طرفدار” بیت کوین نیست و ارزهای دیجیتال را “بر اساس هوا” توصیف کرد. در حالی که این اظهار نظر در مورد داراییهای دیجیتال منفی بود، بسیاری از فعالان این صنعت از این پست رسانههای اجتماعی به دلیل جلب توجه به این فناوری از سوی بالاترین مقام جهان استقبال کردند.
بر اساس کتابی که بعداً توسط جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ منتشر شد، رئیس جمهور ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ به وزیر خزانهداری خود گفته بود که “به دنبال بیت کوین برود”، که نشان دهنده یک سرکوب نظارتی احتمالی بود.
تحت ریاست جی کلیتون در کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، این نهاد نظارتی مالی ۶۲ اقدام اجرایی در رابطه با داراییهای کریپتو، از جمله علیه ریپل لبز، بلاک.وان و استیون سیگال، بازیگر، انجام داد.
به نظر میرسد ترامپ پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ در برابر جو بایدن، تا حد زیادی این دیدگاه منفی نسبت به داراییهای دیجیتال را حفظ کرد. در مصاحبهای در ژوئن ۲۰۲۱، حدود پنج ماه پس از ترک سمت، او گفت که بیت کوین “فقط شبیه یک کلاهبرداری به نظر میرسد” و پیشنهاد کرد که این ارز دیجیتال با دلار آمریکا رقابت میکند.
این دیدگاه عمومی تا زمانی که او در دسامبر ۲۰۲۲ خط تولید توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) کارتهای معاملاتی دیجیتال خود را راهاندازی کرد، ادامه داشت. او در نوامبر ۲۰۲۲ قصد خود را برای نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده اعلام کرد.
راس اولبریخت، که بسیاری او را به دلیل ایجاد بازار سیاه اینترنتی سیلک رود میشناسند، تا زمانی که ترامپ در سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید، قبلاً به حبس ابد بدون امکان آزادی مشروط محکوم شده بود. بنیانگذار سیلک رود در سال ۲۰۱۵ به اتهام پولشویی، هک کامپیوتری و توطئه برای قاچاق مواد مخدر محکوم شد.
ترامپ چهار سال فرصت داشت تا از اختیارات خود به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده استفاده کند و حکم اولبریخت را ببخشد یا تخفیف دهد، اما در نهایت، در دوران ریاست جمهوری او هیچ اتفاقی نیفتاد.
گزارشهای سال ۲۰۲۰ حاکی از آن بود که ترامپ نسبت به وضعیت اولبریخت ابراز همدردی کرده است، اما به نظر نمیرسد که او تا زمانی که این موضوع به یکی از وعدههای انتخاباتی سال ۲۰۲۴ او تبدیل شد، به طور جدی به عفو یا تخفیف مجازات فکر کرده باشد.
در ماه مه ۲۰۲۴، ترامپ که در آن زمان نامزد بود، گفت که در صورت انتخاب شدن، حکم اولبریخت را “در روز اول” تخفیف خواهد داد، که نشان میدهد بنیانگذار سیلک رود میتواند تا پایان ژانویه آزاد شود. تا ۲۰ ژانویه، رئیس جمهور بایدن همچنان این اختیار را دارد که هر کسی را که با اتهامات فدرال روبرو است، از جمله اولبریخت، عفو کند.
تغییر رویکرد ترامپ نسبت به ارزهای دیجیتال: از بیتفاوتی تا وعدههای انتخاباتی
فعالیت در شبکههای اجتماعی
رویکرد نظارتی
عدم بخشش بنیانگذار سیلک رود
دونالد ترامپ, ارزهای دیجیتال, بیت کوین, ریاست جمهوری, سیاست های رمز ارزی
Comments are closed.