تاثیرات وبسایت 4chan بر دنیای کریپتوکارنسی
یافتن آلفا در تابلوی اعلانات تصویری Biz/ 4chan/, چینلینک و تفنگداران دریایی LINK, قورباغه پپه و میمهای فراوان
تاثیرات وبسایت 4chan بر دنیای کریپتوکارنسی
در دنیای پر فراز و نشیب ارزهای دیجیتال، همواره منابع غیرمنتظرهای وجود داشتهاند که بر روند بازار و شکلگیری جوامع تاثیرگذار بودهاند. یکی از این منابع، وبسایت 4chan است؛ یک تابلوی اعلانات تصویری که به خاطر میمها، تئوریهای توطئه و نقشآفرینی در جنبشهای سیاسی مختلف شناخته میشود. اما کمتر کسی میداند که 4chan چه نقش مهمی در شکلگیری و جهتدهی به فضای کریپتو ایفا کرده است.
از یافتن پروژههای جدید و آلتکوینهای پتانسیلدار گرفته تا هماهنگی کمپینهای پامپ توکنها و به اشتراکگذاری پیشبینیهای قیمت، 4chan همواره یک محل تجمع تاثیرگذار برای فعالان و علاقهمندان به حوزه کریپتو بوده است. این وبسایت بحثبرانگیز که اخیراً پس از یک هک گسترده دوباره به عرصه بازگشته است، تاریخچهای پر فراز و نشیب در تاثیرگذاری بر دنیای کریپتو دارد. در این مقاله، به بررسی برخی از مهمترین روشهایی میپردازیم که 4chan در طول سالها بر فضای ارزهای دیجیتال اثر گذاشته است.
از آنجا که 4chan یک تابلوی اعلانات تصویری است، به اشتراکگذاری اطلاعات و نظرات در آن به صورت ناشناس انجام میشود. این ویژگی باعث شده تا افراد بتوانند بدون نگرانی از قضاوت یا پیگرد قانونی، ایدهها و تحلیلهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. همین امر، 4chan را به یک محل مناسب برای کشف پروژههای جدید و تبادل اطلاعات در مورد ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است. در ادامه، به بررسی دقیقتر تاثیرات این وبسایت بر دنیای کریپتو خواهیم پرداخت و خواهیم دید که چگونه 4chan توانسته است جایگاه ویژهای در این فضا برای خود ایجاد کند. بیت کوین به عنوان اولین و مهمترین ارز دیجیتال، همواره مورد توجه کاربران 4chan بوده است و بحثهای زیادی در مورد آینده آن در این وبسایت شکل گرفته است.
یافتن آلفا در تابلوی اعلانات تصویری Biz/ 4chan/
قطب اصلی فعالیتهای کریپتو در 4chan، تابلوی اعلانات تصویری Biz/ یا «تجارت و امور مالی» آن است. در این بخش، معاملهگران، قماربازان، سرمایهگذاران و مفسران گرد هم میآیند تا اطلاعات را به اشتراک بگذارند، توکنها را تبلیغ کنند و در مورد وضعیت صنعت کریپتو به طور کلی بحث کنند. Biz/ به عنوان مکانی شناخته شده است که سرمایهگذاران جسور میتوانند برای اطلاع از توکنهای موشکوار که هنوز توسط جامعه گستردهتر کشف نشدهاند، به آنجا مراجعه کنند، اگرچه X و تلگرام از آن زمان تاکنون عرصه را بر 4chan تنگ کردهاند.
این تابلوی اعلانات همچنین نقطه صفر برای کمپینهای تبلیغاتی بیشماری بوده است که به افزایش قیمت توکنهای مختلف کمک کردهاند. یکی از کاربران Reddit تعدادی از توکنهایی را که در اوایل کار کشف کرده بود، به لطف Biz/ به اشتراک میگذارد. Biz/ همچنین به دلیل پیشگوییها، داستانها و افسانههای مختلفی که از سوی کاربران ناشناس آن پدیدار میشود، شناخته شده است. افرادی که ادعا میکنند اطلاعات داخلی در مورد حرکات بزرگ بازار دارند، اغلب اطلاعات مخفی ادعایی را در این تابلوی اعلانات تصویری درز میدهند یا پیشگوییهایی را منتشر میکنند و هر از گاهی، این پیشگوییها واقعاً دقیق از آب در میآیند.
در ژانویه ۲۰۱۹، یک کاربر به درستی پیشبینی کرد که بیتکوین (BTC) تا آوریل به ۵۳۰۰ دلار و تا ژوئیه به ۹۲۰۰ دلار خواهد رسید که این امر باعث ایجاد علاقه زیادی در فضای آنلاین شد. متأسفانه، سایر پیشبینیهای قیمت او به سرعت از واقعیت دور شدند، از جمله اینکه بیتکوین تا اکتبر ۲۰۲۰ به ۸۷۰۰۰ دلار خواهد رسید. یکی دیگر از کاربران در ماه مه ۲۰۲۱ ادعا کرد که در یک شرکت چینی کار میکند که همکاری نزدیکی با دولت دارد و گفت که اطلاعات داخلی دارد مبنی بر اینکه بیتکوین به دلیل اخبار مهمی که از چین منتشر میشود، به فروش خواهد رسید. چند ساعت بعد، گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه چین شرکتهای پرداخت و مؤسسات مالی را از ارائه خدمات مربوط به تراکنشهای کریپتو منع میکند و بیتکوین به فروش رسید.
Biz/ همچنین منبع شایعهای در ژوئن ۲۰۱۷ بود مبنی بر اینکه ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم، در یک سانحه رانندگی جان خود را از دست داده است. این خبر جعلی منجر به سقوط ارزش بازار اتر (ETH) به میزان ۴ میلیارد دلار شد، تا اینکه بوترین وارد عمل شد و اعلام کرد که در واقع نمرده است.
چینلینک و تفنگداران دریایی LINK
شاید موفقترین کمپین تبلیغاتی که از 4chan بیرون آمده است، کمپین چینلینک (LINK) باشد که شاهد یک رالی عظیم بود که در سال ۲۰۲۰ آغاز شد و تا سال ۲۰۲۱ ادامه یافت. بسیاری از اعضای سرسخت جامعه این پروژه اوراکل، معروف به تفنگداران دریایی LINK، برای اولین بار چینلینک را در Biz/ کشف کردند. بخش عمدهای از هیجان در بین جامعه اولیه چینلینک توسط یک شخصیت مرموز به نام «AssBlaster» برانگیخته شد که ادعا میکرد اطلاعات داخلی در مورد این پروژه دارد و آلفا را در Biz/ به اشتراک میگذاشت.
تفنگداران دریایی LINK به طور خستگیناپذیری چینلینک را در 4chan و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی تبلیغ کردند و تا سال ۲۰۲۰، LINK اولین رالی بزرگ خود را تجربه کرد – از ۱.۸۰ دلار در ابتدای سال به بالاترین قیمت ۱۶.۶۴ دلار در ۱۲ اوت رسید. پس از این رالی، اندرو کانگ، یکی از بنیانگذاران Mechanism Capital، اعلام کرد که «4chan به بزرگترین محرک بازار در کریپتو تبدیل شده است»، «قدرتمندتر از حتی چین یا سرمایه صندوق کریپتو نهادی». LINK در سال ۲۰۲۱ به بالاترین قیمت خود یعنی ۴۹.۵۴ دلار رسید و به یکی از پربحثترین داستانهای موفقیتآمیز کریپتو در آن سال تبدیل شد.
آلبرت نظارف، یکی از تفنگداران دریایی LINK، در مارس ۲۰۲۱ به مجله Cointelegraph گفت که «4chan اساساً بوتهای از افکار خام است؛ بهترین و متعادلترین آنها به اوج میرسند. تقریباً هر چیزی در آنجا مجاز است و مغز را آموزش میدهد تا اطلاعات خوب را از مطالب بد تشخیص دهد.» چینلینک تا زمان نگارش این مقاله، سومین سهام یا ارز دیجیتال پرطرفدار در Biz/ در ۲۴ ساعت گذشته است و تنها بیتکوین و اتر از آن پیشی گرفتهاند.
قورباغه پپه و میمهای فراوان
یکی از شناختهشدهترین میمهای مرتبط با 4chan، قورباغه پپه است، اگرچه منشأ آن هیچ ارتباطی با این تابلوی اعلانات تصویری ندارد. پپه توسط هنرمند مت فیوری در سال ۲۰۰۵ برای یک کمیک به نام Boy’s Club خلق شد. در طول چند سال بعد، پپه توسط 4chan محبوبیت یافت و در نهایت به یک میم جریان اصلی تبدیل شد. اما در سال ۲۰۱۵، پوسترها از تابلوی R9k/ 4chan/ تصمیم گرفتند پپه را «بازپس بگیرند» و کمپینی را برای مرتبط کردن عمدی آن با راست افراطی آغاز کردند. با این وجود، این قورباغه همچنان یک میم محبوب در 4chan و در حلقههای کریپتو است.
در کریپتوسفر، پپه ارتباط نزدیکی با چینلینک پیدا کرد. تایلر وارد، مدیرعامل Sanctum، که در سال ۲۰۲۱ یک تب NFT پپه را برانگیخت، به مجله گفت: «وقتی چینلینک شروع به خوب عمل کردن کرد، فقط به یک پیشگویی فرقهگرایانه از 4chan تبدیل شد و 4chan واقعاً قورباغه پپه را دوست دارد، بنابراین این یک نوع ادغام بود.» «بسیاری از افرادی که در مورد چینلینک پست میگذاشتند، با قورباغه پپه پست میگذاشتند و آنها نوعی با هم درآمیختند.»
وسواس کریپتو به قورباغه پپه از آن زمان تاکنون فراتر از ارتباط اولیه آن با چینلینک رشد چشمگیری داشته است. در سال ۲۰۲۳، میمکوین پپه (PEPE)، که به نام این قورباغه نامگذاری شده است، راه اندازی شد و به سرعت در بین معامله گران محبوب شد. این توکن در سال ۲۰۲۴ در بحبوحه جنون میمکوینها واقعاً اوج گرفت و از ارزش بازار ۵۹۱ میلیون دلاری در ابتدای سال به ۱۱ میلیارد دلار تا دسامبر رسید و از توکن UNI (UNI) یونیسواپ پیشی گرفت.
اما پپه تنها میم 4chan نیست که توکنایز شده و قیمت آن منفجر شده است. Mog Coin (MOG)، یک میمکوین مبتنی بر عبارت «mogging» – غلبه کردن، پیشی گرفتن یا درخشش بیشتر از دیگران – در اوایل سال ۲۰۲۴ ۱۸۰۰٪ افزایش یافت. بر اساس گزارش CoinGecko، میمکوینهای با تم 4chan تا ۸ مه دارای ارزش بازار ۳۷ میلیارد دلاری هستند.
عبارت محبوب «همه ما موفق خواهیم شد» یا WAGMI نیز در 4chan رایج شد. این عبارت از عزیز «Zyzz» Shavershian، بدنساز استرالیایی، گرفته شده است که اغلب در انجمن Bodybuilding.com و همچنین تابلوی تناسب اندام 4chan پست میگذاشت و در سال ۲۰۱۱ درگذشت. این عبارت بعداً در حدود سال ۲۰۱۷ به کریپتو راه یافت، ظاهراً به این دلیل که کاربرانی که در جوامع تناسب اندام آنلاین فعال بودند، وارد داراییهای دیجیتال شدند.
نتیجهگیری
علیرغم توجه روزافزون پلتفرمهایی مانند تلگرام و X در بین جامعه کریپتو، 4chan همچنان یک نیروی فرهنگی قدرتمند است و اینها تنها تعدادی از روشهایی هستند که این وبسایت بر فرهنگ و بازارهای کریپتو تأثیر گذاشته است. با بازگشت 4chan به فضای آنلاین و تعهد کامل به ادامه فعالیتهای خود، اینها آخرین تأثیرات آن نخواهند بود – حداقل تا زمانی که 4chan بتواند از حذف شدن برای همیشه جلوگیری کند. 4chan به عنوان یک منبع اطلاعاتی و یک بستر برای شکلگیری جوامع، نقش مهمی در دنیای کریپتو ایفا میکند و به نظر میرسد که این نقش در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
- Topic: تاثیرات وبسایت 4chan بر دنیای کریپتوکارنسی
- Subheadings: یافتن آلفا در تابلوی اعلانات تصویری Biz/ 4chan/, چینلینک و تفنگداران دریایی LINK, قورباغه پپه و میمهای فراوان
- Main Keyword: تاثیرات 4chan بر کریپتو
- Selected Keywords: وبسایت 4chan, کریپتوکارنسی, آلفا, Biz/, چینلینک, پپه, میمکوین
- Meta Description: بررسی تاثیرات وبسایت 4chan بر دنیای کریپتوکارنسی، از یافتن آلفا تا شکلگیری میمها و کمپینهای تبلیغاتی.
Comments are closed.